TIRTIL KURABİYE

2 yumurta
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ya da limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Kakao

Süslemek için:
1 paket bitter çikolata
Reçel
Hindistan cevizi
Dövülmüş ceviz,fındık

Margarin,sıvı yağ ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Un,kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir,yumuşak bir hamur elde edilir. Tırtıl kalıptan çıkarılan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. (ben bazılarına halka şekli verdim) Hamurun birazına kakao eklenip kakaolu da yapılabilir.Kurabiyeler, üzerleri beyaz kalacak şekilde önceden ısıtılmış fırında 170 C de 20 dakika pişirilir. Bitter çikolata benmari usulü eritilir,kurabiyelerin uçları çikolataya ya da reçele batırılıp hindistan cevizi,dövülmüş ceviz ve fındığa batırılıp çeşitli şekillerde süslenir.

1 kişi demiş ki::

Emel dedi ki...

Tırtıl kurabiyeler çok nefis bana göre biraz zahmetli ama lezzeti güzel görünümü ve sunum harika eline sağlık.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB