AŞURE


Aşure yapmakta biraz geç kalmıştım ama tatil olmasını fırsat bilip sonunda bugün yaptım.
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı şeker
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı kuru fasulye
1 fincan kuru üzüm
1 fincan kuş üzümü
10 bardak su
100 gr. kuru incir
100 gr. kuru kayısı
1 fincan dövülmüş ceviz
1 portakal kabuğu
3-4 damla gül suyu
2 tatlı kaşığı tarçın
Kavrulmuş susam
1 fincan nar (ben koyamadım)

Buğday,fasulye,nohut ayrı kaplarda önceden ıslatılır. Tencereye 10 bardak su konur,buğday haşlanır. Nohut ce fasulye ayrı ayrı haşnır,suyu süzülür. Buğdaya eklenir,kaynatılır. Üzümler ve şeker eklenir. Portakal kabuğu,dilimlenmiş kayısı ve inciler ilave edilir. Birlikte yumuşayana kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce gül suyu katılır. Kaselere paylaştırılır. Üzeri süslenir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar