SOSİSLİ VOLOVAN


10 adet milföy hamuru
Yumurta sarısı
7 adet parmak sosis
Yeşil biber,domates
1 kaşık salça
1/2 bardak su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik,karabiber,tuz,sarmısak
Kaşar rendesi
Öncelikle milföy hamurundan volovanlar hazırlanır. Milföyler yumuşayınca bir su bardağı ile daireler kesilir. 5 tanesi dar ağızlı bir çay bardağıyla tekrar kesilir ve 5 adet halka elde edilir. Önce daireler yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir,üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Dairelerin üstüne kesilmiş halkalar konur.Onların üzerine de yumurta sarısı sürülür. Daireler çatalla birkaç yerinden delinir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Bu arada bir tavaya zeytinyağı konup kızdırılır,halka halka doğranmış yeşil biberler atılıp çevrilir. Sosisler küçük küçük doranıp ilave edilir.Domates ve sulandırılmış salça da eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Fırından çıkan volovanların içi sosisli içle doldurulur. Servis yapılacağı zaman üzerlerine kaşar rendelenir 5 dakika fırınlanır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar