EVDE EKMEK (MUNİSE'DEN)


Bir iki hafta kadar önce teneffüse çıktığımızda öğretmenler odasında bu nefis ekmeklerle karşılaştık. Çok lezzetli ve yumuşacıktı. Bu tarif ve fotoğraflar sevgili arkadaşım Munise'ye ait. Ona bir kez daha burdan teşekkür etmek istiyorum. Evet şimdi sıra tarifte,aynen aktarıyorum :


*1 yemek kaşığı tepeleme maya
*2 su bardağı un
*1 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz


*Yarım çay bardağı ılık suya maya dökülür,bir kesme şeker atılır.Kabarması beklenir.
*2 su bardağı un, hamur yoğrulacak kaba konur,tuz atılır,ortası açılarak havuz yapılır.
*1 bardak su ilave edilir. Hamur Yoğrulur. (Su eli ısıracak kadar sıcak olmalı)
*Mayalanması için sıcak bir ortamda sarılarak bekletilir.
*Mayalandığında (yoğrulan hamurun en az 2 veya 3 katı olduğunda) tepsiye un serpilir,hamur tepsiye boşaltılır.
*Çok fazla yaymadan üzerine su sürülür,keskin bir bıçakla ortadan 2 kesik açılır.
*300 derecede 10 dakika ısınmış fırına verilir.
*Kızarınca çıkarılır.
(Aynı tarif süt ile de yapılabilir, yarım bardak kepekli un karıştırılabilir.)
Afiyet olsun!


Yorumlar

Popüler Yayınlar