MİLFÖYLÜ-YUFKALI BÖREK


Gerçekten çok lezzetli, çıtır çıtır, kat kat bir börek... Geçen hafta kıymalısını,peynirlisini hem de ıspnaklısını denedim.Üçü de ayrı ayrı güzel oldu.Ölçüler mini fırın tepsisi için,daha büyük tepsiler için yufka sayısı 1 adet artırılabilir.Evet ölçülere geçiyorum :

2 yufka
8 adet milföy
1 yumurta
1 şişe maden suyu
1 bardak sıvı yağ
içi arzuya göre

Tepsinin tabanına 4 kare milföy uzatılıp genişleterek yayılır. Üzerine 1 yufka parçalanarak yayılır,iç konur.Diğer yufka da parçalanarak serilir.Kalan 4 milföy esnetilerek üzerine kapatılır. Dilimlenir.Yumurta,yağ,maden suyuyla hazırlanan sos böreğin üzerine dökülür. 5 -10 dakika iyice çekmesi için bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar