ENGİNARLI PİLAV


Enginarın ne kadar faydalı bir sebze olduğunu bilmeyen yok.Ben de enginar mevsiminde bol bol yapmaya çalışıyorum. Enginarın dolmasını da pilavını da biz çok seviyoruz.

5 enginar
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 su bardağı bezelye
1 limon suyu
5-6 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
Tuz

Zeytinyağında küçük küçük doğranmış taze soğanlar,dörde bölünmüş enginarlar v e bezelyeler çevrilir,1 çay bardağı su eklenerek bezelye ve enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.İyice suyunu çekince pirinçler eklenir.Suyu,tuzu konur.Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pirinçler tane tane oluncaya kadar pişirilir.En son limon suyu ve ince ince kıyılmış dereotu eklenir.Ilınınca servis yapılır.

Yorumlar

good very good

Popüler Yayınlar