AMONYAKLI PASTA

Bu pastayı Anneler Günü'nde annem için hazırladım. İlk denememdi,daha önce birçok kez amonyaklı pasta tarifi görmeme rağmen deneme fırsatım olmamıştı. Cumartesi günü Kemeraltı'nda "toz amonyak" bulunca hemen kolları sıvadım :) Zahmetli gibi görünmesine rağmen yapımı kolay oldu ve annem pastasını çok beğendi... Amonyak sanırım hamurun kabarmasını sağlıyor.Pişerken biraz kötü kokuyor ama sonra bu kokudan eser kalmıyor. Kalabalık guplara pasta yapılacaksa gerçekten iyi bir seçim.Yapılış safhalarının da fotoğraflarını çektim,açıklayıcı olması için. Şimdi tarife geçeyim:

1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş margarin
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz amonyak
Aldığı kadar un
Tüm sıvı malzemeler karıştırılır,şeker,un ve amonyak ekelenir.Yumuşak bir hamur yapılır. 4 bezeye ayrılır.Her beze merdaneyle tepsinizin büyüklüğünde açılır.Yağlanmış tepsiye yerleştirilip tek tek 200 derecede yaklaşık 5 dakika pişirilir.Bu arada kremalar hazırlanır. Ben Dr.Oetker'in hazır Çikolatalı ve Çilekli kremalarını kullandım. Fırından çıkan tabanlar soğuyunca şekerli suyla ıslatılır.Arzuya göre hazırlanan krema ve meyve,çikolata vb. her kata sürülür,istendiği gibi pasta süslenir.Buzdolabında 2-3 saat soğutulur.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
SLM ZİYARETİNİZ VE ARKADAŞLIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR MEDERİM AMONYAKLI PASTAYI 14 YIL ÖNCE YAPMIŞTIM GÜZEL OLUYOR ELİNE SAĞLIK
nurşen dedi ki…
Arkadaşım ellerine sağlık,herşey harika.Amonyaklı yaşpastayı bede çok severim ve sık yaparım.
Sevgiler

Popüler Yayınlar