HAŞHAŞLI CEVİZLİ RULO

2 yufka
4 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
Zeytinyağı
2 avuç iri kıyılmış ceviz
toz şeker
yumurta sarısı,haşhaş tohumu

Haşhaş ezmesi bir miktar zeytinyağı ile inceltilir. Bir yufka serilir,üzerine bolca haşhaş ezmesi sürülür,toz şeker serpilir (ben 4-5 yemek kaşığı kadar serptim) bir avuç ceviz kırığı serpilir. İkinci yufka üzerine serilir,aynı işlemler bu yufkaya da uygulanır. Yufkalar sıkıca rulo yapılıp bıçakla dilimlenir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş tohumu serpilir,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

*** Aynı tarif tahinle de uygulanabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar