ISPANAKLI BÖREK

3 yufka
1 demet ıspanak
1 kuru soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 şişe maden suyu
1 yumurta
1 çay fincanı sıvı yağ

Ispanaklar doğranır,bir çorba kaşığı zeytinyağında soğan ve ıspanak kavrulur,tuz atılır, soğumaya bırakılır.Bir yufka yağlanmış tepsiye kenarları dışarı sarkacak şekilde serilir.İkinci yufka parçalanarak üzerine yerleştirilir. Ispanaklı iç yayılır,peynir serpiştirilir. Üçüncü yufka parçalanarak üzerine yerleştirilir.İlk yufkanın dışta kalan bölümleri üste kapatılır. Maden suyu, yumurta,sıvı yağ çırpılır. Dilimlenen böreğin üzerine bu sos dökülür. Yarım saat dinlendirilir. 200 derece fırında pişirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar