MANTARLI TANTUNİ


Tantuni Mersin'e özgü bir et yemeği.Orijinalinde mantar yok fakat ben ekleyince Mantarlı Tantuni ortaya çıktı. Çok da güzel oldu :)


300 gr küp küp doğranmış biftek eti
2 adet domates
3 adet yeşil biber
15 adet mantar
tuz,karabiber,kimyon,kekik
maydanoz
zeytinyağı
limon


Zeytinyağında etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.(tercihen sacda eğer sac yoksa teflon tavada) Doğranmış mantarlar ilave edip kavrulmaya devam edilir.Tuz ve baharatlar eklenip etler yumuşayana kadar pişirilir.Doğranmış biber ve domatesler en son eklenir,birkaç defa çevrilir (fazla pişirilmiyor hafif diri kalması lazım domateslerin ve biberlerin) İnce kıyılmış maydanoz serpilir. Limon ve lavaş ekmeği eşliğinde servis edilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar