ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU

Yine biraz uzun bir ara oldu,ama işlerim çok yoğundu,aslında hala da yoğunluk devam ediyor :( Sanırım temmuzda yani tatil başlayınca rahatlayacağım. O zaman bloğuma ve mutfağa daha çok zaman ayırabilmeyi umuyorum...
Şimdiki tarifim basit,bildik...ama bloğumda yer almasını istedim,bizim evde çok sevilen bir sebze semizotu.Zeytinyağlısı da hem hafif,hem sağlıklı hem de lezzetli,ben özellikle soğuk yemeyi tercih ediyorum fakat tabi kişiye göre tercih değişebilir. Salatası ayrı bir lezzet.Bu arada semizotunun ne kadar faydalı olduğundan bahsetmeden geçemeyeceğim.
Uzmanlar, özellikle genetik bilimciler tarafından mucizevi besin olarak gösterilen semizotunun yararlarını şöyle sıralıyor:
  • Kanı temizler.
  • Sinir krizlerini önler.
  • Beyin yorgunluğunu alır.
  • Böbreklerdeki kum ve taşları döker.
  • Şeker hastalarının susuzluğunu azaltır.
  • Diyet sırasında sıklıkla tüketilmelidir. Çünkü kilo verdirir.
  • Semizotunun içinde bol miktarda omega-3 var. Tıpkı balıkyağı gibi bir etkisi oluyor. Hem kalbi koruyor, hem kansere karşı koruyor. Öyle ki, balık yemeyenler ya da balık yağı tüketemeyenler, her gün semizotu yiyerek bu eksikliği kapatabilirler.
Evet tarifime geçeyim :
1 demet semizotu
1 adet büyük kuru soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 avuç pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça,tuz
Semizotları yıkanıp doğranır. Soğan zeytinyağında kavrulur, ince ince doğranmış sarımsak ve yeşil biberle küp küp doğranmış domatesler eklenir.Salça ve pirinçler katılır en son da semizotları eklenir.Birkaç kez çevrildikten sonra 1-1,5 bardak kadar su eklenir.Tuzu konur.Tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar