ETLİ BAMYA

Bamya yazın en güzel,en faydalı sebzelerinden. Bamyanın faydaları şöyle:
"Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Lif oranı yüksek bir besin olan Bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. Mineraller açısından da zengin bir sebze olan Bamya, halsizliğe iyi gelir.100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10'dan daha fazla miktarda ise günlük demir (akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor."
Benim bamya tarifim ise şöyle:

500 gr bamya
200 gr kuşbaşı et
1 büyük soğan
3 domates
1 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu

Bamyalar ayıklanır,yıkanır. Soğan rondodan geçirilir.Etler ve soğan zeytinyağında etler suyunu çekene kadar kavrulur.Sarımsaklar ince ince çentilip ilave edilir.İnce doğranmış yeşil biber ve kabukları soyulmuş,küp küp doğranmış domatesler eklenir.Salça konup tuzu atılır.Bamyalar katılır,1 limon suyu ve su eklenir. Ben düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim.

0 kişi demiş ki::

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB