PATATESLİ BUZLUK BÖREĞİ-PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26


Dar zamanlarda imdadınıza yetişecek bir börek. Dondurup saklayabilir ve buzluktan çıkarıp fırına verebilrisiniz.Tarifini Tadına Doyamadım dan almıştım.Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Tarifine geçelim :
3 yufka
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
İç: 3-4 haşlanmış patates (rendelenir)
Karabiber,tuz,istenirse peynir
İlk yufka düz bir zemine serilir.Üzerine yoğurt,yağ ve yumurtadan oluşan sos sürülür.2.yufka üzerine yerleştirilir.Tekrar sos sürülür.Patatesli iç yufkanın üzerine yayılır.3.yufka serilir,sos sürülüp yeniden patatesli içten yayılır.Yufka uçları üst üste gelecek şekilde zarf şeklinde katlanır,sonra da sıkı sıkı rulo yapılır. 1 saat deepfreezde 3-4 saat de buzdolabının alt rafında bekletilir. Birer parmak kalınlığında dilimlenip tepsiye yerleştirilir,üzerlerine yumurta sarısı sürülür,200 derece fırında pişirilir.

Yorumlar

kelebeklisaniyeler dedi ki…
Canim yaa,ellerine saglik bu borege bayildim harika,mutlak denicem bunuda buzluga koymak çok iyi hele ki vaktin yoksa sahane. Tekrardan katildigin için çok mutlu oldum sagol,yine beklerim bu hafta son,opuyorum tatli,sevgiler benden.

AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

Popüler Yayınlar