TATLI LOR POĞAÇASI & TUZLU LORLU POĞAÇA

Böyle tarifleri çok seviyorum.Bir taşla iki kuş :) Aynı hamurdan iki farklı lezzeti yakalamak çok hoş...Hamur aynı,hatta içleri de küçük farkla aynı...ama lezzetleri tamamen farklı :)

200 gr yumuşak margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un

Tüm malzemeyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamur ikiye bölünür.





Tatlı lor poğaçası için :
250 gr tuzsuz lor
Ağız tadınıza göre şeker


Üzerine :Pudra şekeri


Tuzlu lorlu poğaça için:
250 gr tuzsuz lor
tuz,maydanoz,dereotu

Üzerine : yumurta sarısı,susam

Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirilir.

2 kişi demiş ki::

sarımutfak dedi ki...

ooo hem tatlı hem tuzlu süpermiş ben tatlıdan alayım
ellerine sağlık
hayırlı ramazanlar

birdilimdus dedi ki...

Süppperrr çok pratik bayıldımmm, hayırlı Ramazanlar dilerim.

Sevgiler,
Evren

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB