TUZLU AY ÇÖREĞİ

10 günlük bir aradan sonra yeniden merhaba. Kısa bir tatil yapma imkanı bulduk.İşte şimdi yine burdayım :)
Tarifime geçiyorum:
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı ayrılır)
2 haşlanmış patates (rendelenir)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

iç: lor peyniri-maydanoz
üst: yumurta sarısı-susam-çörek otu

Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur.Hamur 15 dakika dinlendirilir.Yumurta büyüklüğünde bezeler tabak büyüklüğünde açılır.4'e bölünür.Hamurun geniş tarafına peynirli iç konur,sarılır. Ay şekli verilip tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.

0 kişi demiş ki::

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB