ÇARŞAF BÖREĞİ

Uzun zamandır birçok yemek bloğunda "çarşaf böreği" tariflerine rastlıyordum ama yapmaya bir türlü cesaret edemiyordum. Geçen hafta sonunda denemeye karar verdim,yapımı sandığım gibi zor değilmiş,beğendik ve yeniden yapılacaklar listesine ekledik :)

1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Hamuru yağlamak için:
50 gr tereyağı + 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzerine : kalan yağ + 1 yumurta sarısı
İçi arzuya göre
.
Tüm malzeme karıştırılıp hamur yoğrulur.8 bezeye ayrılır.Her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerleri fırçayla yağlanıp üst üste konur.Hepsi birlikte ters çevrilir. İlk yufka alınır,Sofra bezinin üzerinde elle olabildiğince inceltilir. İç üzerine yayılıp rulo yapılır.Ortadan başlanarak uzatılarak gül böreği gibi sarılır.Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Yarım saat tepsi mayası verdirilir.Üzerine yağ-yumurta sarısı karışımı fırçayla sürülür.180-200 derece fırında pişirilir.
.

Yorumlar

hdidem95 dedi ki…
ne güzel bir görüntü ellerinize sağlık sevgiler
egeli dedi ki…
sevgili lezzet pınarı senin bu sayfan ,başkası tarafından kendi bloguna tamamen kopyalanmış arkadaşım,sadece senin değil bir çok arkadaşımızın sayfalarıda.

http://bizimsite.blogspot.com/2008/09/tavuklu-rulo-brek-ana-yemek-olarak.html
Adsız dedi ki…
canım merhaba, başlığını hazırladım ama kodu vermeyi unutmuşum. sayfamda yayınladım resmi, beğenirsen ve kullanmak istersen bana söyle sana başlığın kodunu vereyim. Blogspot html kod yazmama izin vermiyor. bana haber ver olurmu canım

çok öptm

Popüler Yayınlar