BAKLAVA

Eveet ben de bayram tatlılarımı yaptım.Daha önce baklavalık hazır yufkadan baklava ve saray burma denemiştim,çok da beğenmiştik.Bu bayram daha önce karar verdiğim üzere hemen gidip baklavalık yufkaları aldım, cevizli ve fıstıklı baklava yaptım :) Çoook güzel oldular...
.
1 paket baklavalık yufka (1 paket 800 gr-48 adet)
250 gr tereyağı
5 bardak şeker
4 bardak su
1/2 limon suyu
.
İç: Ceviz ve yeşil fıstık
.
Tereyağı eritilir. İlk 3 yufka yağlanmış tepsiye serilir.Her üç yufkada bir yufkalar fırçayla yağlanır.24.katta cevizler yayılır.(Ben 20.kattan itibaren 26.kata kadar her kata ceviz koydum)
48.kata kadar her üç yufkada bir yağlanmaya devam edilerek yufkalar yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Ilık baklavaya ılık şerbet dökülür.

Yorumlar

Birsel ve İrem dedi ki…
Merhaba, size sevgilerimle beraber etkinlik için davetiyemi de bırakıyorum katılmanız ümidiyle, sevgiler.
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
shttp://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

MERHABA SEVGİLİ DOSTLARIM

6 Ekim2008 (pazartesi) -19 Ekim 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin Ev Sahibeliğini Ben( Birsel ve İrem )http://annekizmutfaktayiz.blogspot.comyapacağım


Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.


Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için, İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarakYADA CBOXA YAZARAK bildirmenizi rica ediyorum.

En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.

elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir.
seyabb dedi ki…
Yufkalarımı aldım yapıma hazırım

Popüler Yayınlar