KAZANDİBİ

Türk mutfağının en güzel tatlılarından biri.Bizim evde de çok seviliyor.Tarifini yıllar önce Sofra Dergisi'nden almıştım. İşte tarif...
.
7 bardak süt
1/2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 çorba kepçesi su
.
Süt tencereye alınır,tuz ve şeker karıştırılır.Kaynatılır.Ayrı bir yerde un,pirinç unu ve nişasta karıştırılır.Kaynayan sütten bir kepçe alınıp una eklenir,1 kepçe de su katılır.Un ve nişasta iyice ezilir.Bu karışım yavaş yavaş süte ilave edilir.Kısık ateşte 5 dakika pişirilir.Yayvan bir tepsiye 2 yemek kaşığı şeker serpilir,sıcak muhallebi üzerine dökülür,kuvvetli ateşte tepsi sürekli çevrilerek dibi tutturulur.Buzdolabında soğutulur.

Yorumlar

elma şekeri dedi ki…
ellerinize sağlık. çok leziz görünüyor.

Popüler Yayınlar