SAKIZLI LOR KURABİYESİ

Eveett bu da meşhur sakızlı lor kurabiyesi,ayvalık dolaylarından :) Tarifi "Sibelin Kahvesi"den aldım.Gerçekten çok güzel,kendisine teşekkür ediyorum.Tarifi aynen aktarıyorum :

- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 250 g lor
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
- 1/4 limonun suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un (yaklaşık)
- 2 küçük parça damla sakızı
- Bir kase susam

Yapılışı:
1- Zeytinyağını, loru, şekeri ve yumurtaları yoğurma kabınıza alıp karıştırın.
2- Karbonatı limon suyunda eritin. Un ile birlikte karışımınıza ekleyin, hepsini iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edince, elinizden ve kaptan ayrılmaya başladığında un eklemeyi bırakın.
3- Sakızı mümkünse demir yoksa tahta bir havanda incecik dövün, toz haline getirerek hamura ekleyin, bir kez daha yoğurun.
4- Tepsinizi yağlayın, fırınınızı 180 dereceye getirin.
5- Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın, hafif çırptığınız yumurta akına ve susama batırın, tepsiye sıralayın.
6- Tepsiyi ısınan fırına verip yaklaşık 30-35 dk pişirin. Piştiğinde oldukça yumuşak olacak, o nedenle tepsiden almak ve servis etmek için soğumasını bekleyin (en azından sabredin azıcık ılısın:)Bu ölçülerle benim 16 tane kurabiyem oldu. Kalanını buzdolabına koyduk, ertesi gün dolaptan çıktığında bile yumuşacıktı. Üstelik az yağlı (hem de margarinsiz ve tereyağsız!) bir kurabiye bu. Rahat rahat bir tane daha alabilirim:))

2 kişi demiş ki::

yeşim dedi ki...

yanına da sakızlı kahve süper giderdi

ellerine sağlık
sevgilerr

Halenze Özlem dedi ki...

ben şu sakıza takmış durumdayım acilen sakızlı bişlerr apma lazım,
ellerine sağlık

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB