YUFKALI PİZZA

Pazar günleri için yarım saatte hazırlayıp sofraya koyabileceğiniz bir lezzet. Ölçüler mini fırın tepsisi için. Tepsiniz daha büyükse yufka miktarını bir tane daha artırabilirsiniz.

2 yufka
50 gr tereyağı
1 yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
sosis,sucuk,kaşar peyniri
1 domates
1 yeşil biber
kekik,sarmısak tozu,tuz
mısır taneleri,5-6 çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin

Tereyağı eritilir,süt ve yumurta eklenip çırpılır.Bir yufka yağlanmış tepsiye serilir.Üzerine sostan dökülür.Diğer yufka da parçalanarak yerleştirilir,aralara sos dökülür.Kenarlardan sarkan yufkalar içeri doğru düzgünce katlanıp kapatılır,soslanır.Salça hafif sulandırılır,sıvı yağ,kekik,sarmısk tozu ve tuz eklenir.Yufkanın üzerine yayılır.Dilimlenmiş sosis,sucuk,biber,domates,zeytin ve mısırlar yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.Peynir eriyince fırından çıkarılıp sıcak servis yapılır.
.

Yorumlar

dilek dedi ki…
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK RENKLİ VE LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR..
neseersoy dedi ki…
ellerine sağlık , görüntü çok güzel ve ayrıca kekinde çok güzel görünüyor.
sevgilerimle
kelebeklisaniyeler dedi ki…
Ellerine saglik,çok hos bir tarif olmus,sahane görünüyor...
Güzel bir hafta dilerim,sevgilerimle...
gülşen dedi ki…
merhabalar bu tarifi,bir gece önceden hazırlsak nasıl olur acaba sizce?ozaman tereyağı donunca nasıl olur tam düşünemedim size sorayım dedim.ozaman malzemelerinidemi geceden yaymalıyız.
tepsi böereklerimde en çok hüsrana uğradığım içinin hamur kalması inşallah öyle olmaz,aynı tarifi üç yufkalı görmüştüm,aynı sos malzemesiyle,kaç yufkalı yapayım tam karar veremedim:)
sevgiler...

Popüler Yayınlar