SU BÖREĞİ-"P.D.Ç.S.E. 27
Su böreği çok özel bir börek. Yapımı oldukça zahmetli ama bir o kadar da lezzetli. Günümüzde her şey kolaylaştı.Eskiden yapmaya cesaret edemeyeceğimiz lezzetler teknoloji sayesinde çok basit bir hale geldi.Hazır baklavalık yufkadan sonra markette su böreği için hazır yufkaya rastladım ve denemek için hemen aldım. Gerçekten artık uğraşmaya hiç gerek yok. Çok kısa sürede normal su böreğinden hiçbir farkı olmayan börekler elde ediyorsunuz.Deneyin derim :)
.
1 paket su böreği yufkası (seymen usta)
300 gr beyaz peynir-kıyılmış maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
.
Bir tencerede 2 lt su kaynatılır. Tencerenin hemen yanına da 2 lt soğuk su konur.Paketten çıkan yufkalar tek tek sıcak suda 5-10 saniye kadar haşlanıp soğuk suyun içine alınır.Fazla suyu alınarak yağlanmış tepsiye bolluk verilerek yerleştirilir.Aralarına fırçayla sıvı yağ sürülür.Paketin yarısına gelince peynir maydanoz karışımı yayılır.Diğer yufkalarla da aynı işleme devam edilir. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
.
.
1 paket su böreği yufkası (seymen usta)
300 gr beyaz peynir-kıyılmış maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
.
Bir tencerede 2 lt su kaynatılır. Tencerenin hemen yanına da 2 lt soğuk su konur.Paketten çıkan yufkalar tek tek sıcak suda 5-10 saniye kadar haşlanıp soğuk suyun içine alınır.Fazla suyu alınarak yağlanmış tepsiye bolluk verilerek yerleştirilir.Aralarına fırçayla sıvı yağ sürülür.Paketin yarısına gelince peynir maydanoz karışımı yayılır.Diğer yufkalarla da aynı işleme devam edilir. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
.
Yorumlar