SU BÖREĞİ-"P.D.Ç.S.E. 27

Su böreği çok özel bir börek. Yapımı oldukça zahmetli ama bir o kadar da lezzetli. Günümüzde her şey kolaylaştı.Eskiden yapmaya cesaret edemeyeceğimiz lezzetler teknoloji sayesinde çok basit bir hale geldi.Hazır baklavalık yufkadan sonra markette su böreği için hazır yufkaya rastladım ve denemek için hemen aldım. Gerçekten artık uğraşmaya hiç gerek yok. Çok kısa sürede normal su böreğinden hiçbir farkı olmayan börekler elde ediyorsunuz.Deneyin derim :)
.


1 paket su böreği yufkası (seymen usta)
300 gr beyaz peynir-kıyılmış maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı

.
Bir tencerede 2 lt su kaynatılır. Tencerenin hemen yanına da 2 lt soğuk su konur.Paketten çıkan yufkalar tek tek sıcak suda 5-10 saniye kadar haşlanıp soğuk suyun içine alınır.Fazla suyu alınarak yağlanmış tepsiye bolluk verilerek yerleştirilir.Aralarına fırçayla sıvı yağ sürülür.Paketin yarısına gelince peynir maydanoz karışımı yayılır.Diğer yufkalarla da aynı işleme devam edilir. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

.

Yorumlar

Birsel ve İrem dedi ki…
Merhaba, tarifiniz yayında. Börek nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de hazır yufkadan yapmayı düşünüyordum ama kararsızdım. Sizin tarifinizle yaparım artık. Desteğiniz için çok teşekkür ederim, umarım tekrar katılabilirsiniz, sevgiler.
kelebeklisaniyeler dedi ki…
Ellerine saglik,borek sahane olmus...sevgiler
elma şekeri dedi ki…
Ellerine saglik börek nefis görünüyor....
Unknown dedi ki…
Börek çok sevmeme rağmen yapmaya cesaret edemediğim yegane böreklerden biridir.Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.
Adsız dedi ki…
VAY SÜPER HABER YA..UMARIM BULURUM BU YUFKADAN..NE İYİ ETMİŞSİN HABER VERMEKLE..ELLERİNİZE SAĞLIK:)

Popüler Yayınlar