TAVUK BÜRYAN
Tavuklu büryan bayramda denediğimiz lezzetlerden biriydi.Ama bu deneme kesinlike sonuncusu olmayacak :) En kısa zamanda tekrarlanacaklar listesinde en baş sıralara oturdu bile... Gerçekten güzel ve farklı bir lezzetti.Bayram sofrasına da çok yakıştı doğrusu. Tarifini "Devletşah"tan aldım ama bazı küçük değişiklikler yaptım.
6 adet tavuk budu (kuzu etiyle de yapılabilir)
2 bardak pirinç
1 soğan
zeytinyağı
tuz,karabiber,sarmısak tozu
1 yemek kaşığı soya sosu (arzuya göre)
.
Tavuk butları 3-4 bardak suda haşlanır.Tavuklar tencereden alınır,soya sosu,sarmısak tozu,tuz ve karabiberle harmanlanır.Teflon bir tavada yağ konmadan kızartılır.Bu arada pirinçler yıkanır.Biraz zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar kavrulur.Tuz konur.1/2 bardak su eklenir.Suyunu çekene dek pişirilir.Ayrı bir tavada rondodan geçirilmiş soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.Pirinçlerle karıştırılır.Yağlanmış borcama soğanlı pirinç dökülür.3 bardak tavuk suyu eklenir.Tavuk butları üzerine yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişirilir.
Yorumlar