SİMİT


.
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( ~ 5 bardak)
.
Üstü
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Bolca susam
.
Tüm malzeme ile hamur yoğrulur. Üstü nemli bir bezle örtülüp bir saat kadar mayalanması için bekletilir. 20 eşit bezeye ayrılır. İki beze alınıp yuvarlanarak şerit haline getirilir. Birbirine dolanıp simit şekli verilir. Önce pekmezli sosa sonra da susama bulanıp tepsiye dizilir. Öncedn ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
.

Yorumlar

Pınarcığım pastane simiti gibi olmuş,ellerine sağlık canım.harika görünüyorlar.afiyet olsun.sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
Canım bence pastahane aç sen ellerine sağlık mis gibi koktu sunumda enfes,öptüm...
leyya dedi ki…
bu ne güzeliktir böyle.illede simit yani))eline sağlık arkadaşım
(bir küçük rica;şu kelime doğrulamayı kaldırabilirsen çok sevineceğim,sanırsam başka arkadaşlar da sevineceklerdir.)sevgiler selamlar
Adsız dedi ki…
kokusu buralara dek geldi ellerinize sağlık :))
Çok güzel görünüyor,elinize sağlık.
Tijen dedi ki…
Pınar bunlar harika! Hele de başka memleketlerde yaşayan ve simidi özleyenler için ne iyi olmuş. (Seni linklere ekliyorum, eh bu güzel tariflere bakmalı arada değil mi ama?)
Adsız dedi ki…
ebndo dogru düzgün bir simit tarifi yoktu. bu tarif hosma gitti tesekkür ederimm
superisi dedi ki…
ev yapımı simit harika birşey benziyor ellerine sağlık
bende blogcudan taşındım blogspota beklerim
Adsız dedi ki…
kardeşim yap yap diye ısrar edince yaptım veee hiç pişman olmadım çok güzel oldu aynı hazır gbkardeşimin çeneside kapandı
Adsız dedi ki…
TEK KELİMEYLE MÜKEMMEL
sümeyye dedi ki…
süper gözüküyo

Popüler Yayınlar