TORPİL

Torpil... çocukluğumun lezzeti. Ortaokuldayken her okul dönüşünde Bornova Şölen Pastanesinden torpilleri alıp evin yolunu öyle tutardık :) Yemek bloglarında çoğu kez rastladım (adı genellikle palyaço külahı diye geçiyor) yapmaya hep niyet ettim ama külah kısmı yüzünden hep vazgeçtim. Sevgili eşim benim için kalın takvim kağıdından külahlar yaptı ve torpili sonunda ben de yaptım :)


12 adet milföy

Krema :
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Üzerine pudra şekeri,iri kıyılmış fındık

Öncelikle un,nişastalar,vanilya,şeker ve yumurta iyice karıştırılır,süt eklenir.Muhallebi kıvamında pişirilir.Ocaktan alınınca içine margarin eklenip karıştırılır.Ilındıktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletilir.Milföy hamurları dikdörtgen haldeyken (2'li,ortadan bölünmemiş) bir parmak kalınlığında olacak şekilde 5'e bölünür. Hazırlanan külahların ucundan başlanarak kenarları birbirinin üstüne gelecek şekilde sarılır. (bir külaha 2 şerit sarılıyor) Tepsiye dizilip 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir. Ilınınca içlerinden külahlar çıkarılır.Pudra şekerine bulanır.İçleri krema ile doldurulur,uç kısmı fındığa batırılır.

Yorumlar

sevgi dedi ki…
Ellerine sağlık harika olmuşşş
kelebeklisaniyeler dedi ki…
Ben ilk kez duydum ama harika bir tarif...ellerine saglik canim...kendine iyi bak
Hadiye dedi ki…
Merhaba,

Bende adını mevlana külahı olarak biliyorum.Harika bir tarif.Ellerinize sağlık.

Sevgiler*
eviminnuru dedi ki…
o külahlar nasıl yapılıyor canım merak ettim
Tatlı CaDı dedi ki…
Bulgunu ben de izlemeye aldım.. Umarım tadları küçükken annemin yaptığı hunilere benziyordur.. Bg.de çelik hunileri vardı artık yok, tarifi vardı o da yok :)) ama takvimden huniler iyi fikir hunilerim yok diye düşünmek yok artık..
Eline Sağlık.. CiCi KaLL.. (^_^)
adiloş dedi ki…
ben de ortaokula giderken hemen hemen hergün şölenden bu torpillerden alırdım bana geçmişi hatırlattın acaba tabışıyor muyuz?

Popüler Yayınlar