BURMA BAKLAVA & BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


Bu bayram tatlı olarak yine burma baklava yaptım baklavalık yufkadan. İyi ki bu baklavalık yufkaları çıkarmışlar :) Çok kolay ve lezzetli oluyor. Zamanım olursa bir de muhallebili kadayıfı denemeyi düşünüyorum.İşte bir kez daha burma :
.
1 paket baklavalık yufka (800 gr-48 yaprak)
3 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
250 gr tereyağı
.
Şerbet
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
.
Önce şerbet hazırlanır,kaynayınca limon suyu eklenip 5 dakika kaynatılır,soğuması için bir kenara konur.İki yaprak yufka üst üste yayılır,üzerine ceviz serpilir,oklavaya sarılır. (ben bu kez kalın örgü şişine sardım) Kenarlardan ortaya doğru büzdürülür,dikkatlice çıkarılıp yağlanmış tepsiye sıralanır.Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.Dilimlenir,üzerine eritilmiş tereyağı dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkınca 2-3 dakika beklenip üzerine ılık şerbet dökülür.
.

2 kişi demiş ki::

derya dedi ki...

Canım benim tüm sevdiklerinle beraber olacağın huzurlu ve mutluluk dolu bir bayram dilerim...

Huriye dedi ki...

Sevgiyle sevdiklerinizle nice güzel bayramlara..Kurban bayramınız kutlu olsun..

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB