FIRINDA KARIŞIK SEBZE MÜCVERİ

Tam olarak ne isim vereceğimi bilemedim o yüzden klasik ifadeyle "fırında mücver" diyip geçtim,aslında bu, tam bir vitamin bombası :) Çok lezzetli,sağlıklı. Sebze yemeyen çocuklar için ideal bir tarif...Fırında pişmesi,az yağlı olması ayrıca güzel.Çok reklam yaptım biliyorum ama gerçekten güzel bir tarif,deneyin derim :)
.
4 pırasa
1 havuç
1 kabak
1 patates
1/2 demet ıspanak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
tuz,karabiber,sarmısak tozu
kaşar rendesi
çörek otu
.
Pırasalar ince ince doğranır ya da rondodan geçirilir.Zeytinyağında sotelenir,içine rendelenmiş havuç,kabak ve patates eklenir,sotemeye devam edilir.En son ince doğranmış ıspanaklar eklenir,yaprakları ölünceye kadar karıştırılarak pişirilir.Tuz,karabiber ve 1 çay kaşığı kadar sarmısak tozu eklenip ocaktan alınır,soğutulur. Soğuduktan sonra içine yumurtalar kırılıp karıştırılır.Yağlı kağıt serili küçük boy tepsiye yayılır.Üzerine kaşar peyniri rendelenir,çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.

Yorumlar

Ayse Pamuk dedi ki…
Eşime yemediği sebzeleri bu şelilde yedirebilirim.Güzel fikir ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
Tam bir börek gibi görünüyor ellerinize saglik dediginiz gibi cocuklar icinde bencede cok yararli bir tarif benim kizim gibi sebze yemeyenleri kandirabiliriz gibi görünüyor:))

Sevgiler Seval...
neseersoy dedi ki…
çok çok güzel olmuş , eminim tadıda harikadır, ellerine sağlık
sevgilerimle
elma şekeri dedi ki…
Nefis görünüyor.Ellerine saglik...

Popüler Yayınlar