HARPUT KÖFTESİ

Okuldan öğretmen arkadaşım Gamze'nin tarifi. Yapmış ve benim için fotoğraflarını çekmiş.Tarifi aynen aktarıyorum ve arkadaşıma bir kez de burdan "ellerine sağlık" diyorum :)
.
4-5adet tavuk göğsü
1 su bardağı ince bulgur
1 büyük kuru soğan
yarım demet maydanoz
tuz
isteğe göre köri.
.
YAPILIŞI:Tavuk göğsü,kuru soğan ve maydanoz ayrı ayrı rondodan geçirilir.İçine bulgur,tuz ve köri karıştırılıp iyice yoğrulur.Küçük köfteler(misket büyüklüğünde) halinde bir tepsiye dizilir.Tencereye zeytin yağı veya sıvı yağ(iki tahta kaşık) konur,ısınınca 1kaşık salça(biber ve domates)konur.Yarım litreden biraz fazla su konur.Kaynayınca içine köfteler dökülür ve en az yarım saat,kısık ateşte saat pişirilir.
.
NOT:Bu yemek Elazığ'da kıymayla yapılır. Yarım kilo kıyma için 1su bardağından daha az bulgur konur.Dağılmaması için içine bir yumurta kırılır ve köri koyulmaz.Köftelerin dağılmaması için tepsiye un konur ve tepsi sık sık sallanır.İkisi de lezzetli ve güzel oluyor.
.

Yorumlar

kelebeklisaniyeler dedi ki…
Gerçekten çok hos görünüyor Gamze hanimin eline saglik..sevgiler:))
Adsız dedi ki…
Gamze Hanıma bende ellerine sağlık demek istiyorum çok lezzetli görünüyor,bu arada sitenizi çok beğendim sık kullanılanlara ekledim,tarifleriniz çok hoş yine gelicem.
elma şekeri dedi ki…
Gamze hanimin ellerine sağlık.

Sevgiler...
Gamze hanımın emeğine sağlık Bir Elazığlı olarak harput köftesi ile yakından uzaktan alakası yok Harput köftesinin içine tavuk konulmaz

Popüler Yayınlar