TAVUKLU BOHÇA BÖREĞİ - ÇİKOLATALI MİLFÖY


Tarif portakal ağacından...Görünüm açısından çok şık. Aynen aktarıyorum :
.
4 adet yufka
12 adet milföy
1 çay bardağı süt
yarım yemek kaşığı sıvıyağ
üzerine, yumurta sarısı
.
Tavuklu iç malzeme:
2 adet tavuk bonfile, doğranmış
11 adet mantar, doğranmış
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı bezelye, haşlanmış
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
.
Patatesli iç malzeme:
200-300gr kıyma
1 adet kuru soğan
1-2 adet patates
tuz
karabiber
.
Tavuklu iç:
Tavuğu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağı katın. Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin. Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin.
.
Patatesli iç:
Kıymayı soğanla kavurun. Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin. Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin.
.
4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun. 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin.
Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun. Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın. Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin. (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil.)Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin.
Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.
Biz üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağlı sos döküp yedik,mantı lezzeti gibi oldu.

Milföylerin ortalarından çıkan yuvarlakların ortasına çikolata koyup pişirdim,üzerine pudra şekeri serptim,kızım bayıldı :)
.

1 kişi demiş ki::

Adsız dedi ki...

nefis gorunuyor milfoyler canim
paylasimin icin cok tesekur ederim
iyi aksamlar mutlu yarinlar dilerim

www.yenitadlar.blogcu.com

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB