AŞURE
Herkesin kendine göre bir aşure tarifi mutlaka vardır. Bu da benimki :) Geçen hafta yaptım ama bir türlü yayınlamaya fırsat bulamadım.
.
1 su bardağı aşurelik buğday
1 avuç kuru fasulye
1 avuç nohut
1 avuç pirinç
1-1,5 su bardağı şeker
6-7 kuru incir
5-6 kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
portakal kabuğu
karanfil
kavrulmuş susam
ceviz,fındık kırığı
tarçın,hindistan cevizi
nar taneleri
.
Buğday,fasulye,pirinç 7-8 saat suda bekletilir.Düdüklü tencereye konup üzerini 4 parmak geçecek kadar su konur,yaklaşık yarım saat pişirilir. Tencerenin kapağı açılıktan sonra şekeri eklenip karıştırılır,karnfiller,minik minik doğranmış incir ve kayısılar eklenir.Kuru üzüm ve kuş üzümü eklenir.10-15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Kıvamı arzuya göre ayarlanır.Tabaklara boşaltıldıktan sonra süslenir.
.
1 su bardağı aşurelik buğday
1 avuç kuru fasulye
1 avuç nohut
1 avuç pirinç
1-1,5 su bardağı şeker
6-7 kuru incir
5-6 kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
portakal kabuğu
karanfil
kavrulmuş susam
ceviz,fındık kırığı
tarçın,hindistan cevizi
nar taneleri
.
Buğday,fasulye,pirinç 7-8 saat suda bekletilir.Düdüklü tencereye konup üzerini 4 parmak geçecek kadar su konur,yaklaşık yarım saat pişirilir. Tencerenin kapağı açılıktan sonra şekeri eklenip karıştırılır,karnfiller,minik minik doğranmış incir ve kayısılar eklenir.Kuru üzüm ve kuş üzümü eklenir.10-15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Kıvamı arzuya göre ayarlanır.Tabaklara boşaltıldıktan sonra süslenir.
Yorumlar
çok severim aşureyi
ellerine sağlık
sevgiler