KEKİKLİ KEBAP


Arkadaşım Gamze'nin kekikli kebabıyla devam ... Gamze'ye bu güzel tarif için çok teşekkür ediyorum,ellerine sağlık arkadaşım nefis olmuş :)
.
1/2 kg. kuşbaşı et
1/2 kg.patates
1 çay kaşığı kekik
arzuya göre 1 ya da 2 yeşil biber
tuz ve sıvı yağ
.
Kuşbaşı et tencereye alınır,etlerin hizasında su konur.Su çekinceye kadar pişirilir,tamamen suyu çekilince iki kaşık sıvı yağ konur ve kavurma yapılır.Diğer taraftan küp küp doğranmış patatesler yağda kızartılır.Kızaran patetesler kavurma yapılan tencereye alınır.İsteğe göre bir ya da iki biber de kızartılıp ilave edilebilir.Tuz atılıp iki ya da üç dakika kısık ateşte ara sıra karıştırılır.Son olarak kekik eklenir ve ocak kapatılır.

Yorumlar

gezgincigencler dedi ki…
kekik ete çok yakışıyor,hele bu kebap süper görünüyor.ellerine sağlık


sevgiler
Adsız dedi ki…
öğretmenim gamzeden derken bizm okulda gamze altın öğretmen mi?

Popüler Yayınlar