KURUTULMUŞ SEBZELİ KEBAP



Dondurulmuş yiyecekler hayatımıza girmeden önce kış aylarında kullanılmak üzere yaz meyve ve sebzelerinin kurutulması geleneksel mutfağımızın bir parçasıydı.
Şimdilerde ise sebze kurutma hemen hemen yok oldu gibi. Oysa bir çoğumuz çocukluğumuzda kurutulmak üzere balkonlara asılmış patlıcanları,biberleri unutmamıştır.
Kurutulmuş sebzeler besleyici değerlerini önemli ölçüde kaybederler. Konserve yiyeceklere kıyasla daha az besleyici olsalar da lezzet açısından hiç de yaban atılmamalıdırlar.

Şimdiki tarif,artık sizin de tarifleriyle tanıdığınız arkadaşım Gamze'den. Eğer hazırda kurutulmuş sebzeleriniz varsa çok kolay...çok da lezzetli görünüyor öyle değil mi?
.
1/2 kg kuşbaşı et
Kuru sebzeler (patlıcan,biber,domates)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarmısak
tuz,karabiber
.
1/2 kg kuşbaşı eti borcama alınır.Daha önceden haşlayıp suyu süzülen kuru patlıcan,biber ve domatesi etlerin üstüne serilir.İnce ince doğranmış sarmısak,tuz,karabiber ve sulandırılmış salça üzerine dökülür.Yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirip fırında en az bir saat, etler pişinceye kadar pişirilir.


Yorumlar

dilek inci dedi ki…
bence de pratik ve eminim lezzetli bir yemek olmuştur.ellerinize,emeğinize sağlık.
Admin dedi ki…
Çok güzeL bir bLog Tebrik ederim..
Adsız dedi ki…
İyi fikir,deneyeceğim,Gamzenin ellerine sağlık :)
Nursel dedi ki…
Sevgili Pınar,
Kurutulmuş yiyecekler sanıldığı kadar besin değerlerini kaybetmezler.Ayrıca çok lezzetli olduğunu da biliyorum.Gamze'nin ellerine sağlık.
Nursel

Popüler Yayınlar