ENGİNAR DOLMASI

Enginarın her şekli güzel... Dolması,pilavı,çorbası,salatası,zeytinyağlısı,baklalısı,bezelyelisi, etlisi :)

6-8 adet enginar
1-1,5 su bardağı pirinç
1 demet taze soğan
1 kuru soğan
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Tuz,karabiber
arzuya göre nane,reyhan,maydanoz

Enginarlar ayıklanıp temizlenir,pirinç yıkanır,içine taze soğan,kuru soğan,dereotu ince ince doğranır.(arzuya göre maydanoz,salça,nane,reyhan da konur) Tuzu,karabiberi eklenir.Zeytinyağıyla karıştırılır.Enginarların içi doldurulur.enginarların yarı hizasına gelinceye kadar limonlu su konur.kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika pişirilir.

(Pirinçleri çiğden koymak yerine isterseniz soğanla birlikte kavurup enginarları doldurabilirsiniz)

Yorumlar

sarımutfak-hande dedi ki…
hiç bu şekilde yapmamıştım
ellerine sağlık cnm
sevgiylekal
Adsız dedi ki…
Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.
Unknown dedi ki…
Pınarcığım ellerine sağlık çok değişik ve lziz olmuş sevgiler..
Unknown dedi ki…
Pınarcığım ellerine sağlık çok değişik ve lziz olmuş sevgiler..
Şu enginarı denemek bi nasip olmadı,tadını merak ettim,en kısa zamanda deneyeceğim canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
eldivenlerim dedi ki…
hiç denememiştim, değişik bir tarif, enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
TAZE NANE dedi ki…
Ne kadar güzel bir tarif.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Defnenin Annesi dedi ki…
uzun zamandir böyle bir tarif ariyorum.
Ellerinize saglik harika görünüyor...

Popüler Yayınlar