HAMSİ TAVA

Balığın faydaları saymakla bitmez.Uzmanlar haftada en az 2 kere balık yememizi öneriyorlar. Bizim de özellikle cumartesileri balık günümüz.Hamsiyi bu şekilde çok şeviyoruz.

1 kg hamsi
Mısır unu
tuz
sıvı yağ

Hamsiler orta kemikleri çıkarılarak temizlenip ayıklanır,yıkanır.Suyu iyice süzüldükten sonra mısır ununa bulanır. Tavaya 2 yemek kaşığı yağ konur,tavanın her tarafı yağlanır.Mısır ununa bulanmış hamsiler tavanın kenarından başlanarak kuyrukları ortaya bakacak şekilde dizilir. Tavanın ortasında kalan boşluk da hamsiyle doldurulur, orta ateşte kızartılır,sonra bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafı kızartılır.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
SEYTAN SENDEN COK UZAKTA, MELEKLER BASUCUNDA OLSUN, DUALARIN KABUL, KEDERLERiN SON BULSUN! KANDiLiN MUBAREK OLSUN
AYNI ZAMANDA DA 8 MART DUNYA KADINLAR GUNUN KUTLU OLSUN CANIM

www.yenitadlar.blogcu.com
eldivenlerim dedi ki…
tüm dualarının kabul olması dileğiyle mevlid kandilin mübarek olsun......
dünya kadınlar günün de kutlu olsun arkadaşım......
elma şekeri dedi ki…
♥ Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..
selin dedi ki…
kandilinizi ve kadınlar gününüzü kutlarım.
turuncumutfak.blogcu.com
turuncumuttfak.blogspot.com

Popüler Yayınlar