ŞAMBALİ

Sevgili Yetur'un tariflerini denemeye devam ediyorum. Şambaliyi çok severim,şimdiye kadar denediklerimde dışarıdan aldıklarımızın lezzetini bulamıyordum,daha çok revani gibi oluyorlardı. Bu tarif için Yetur'a çok teşekkür ediyorum.Tarifi ve yapılışını aynen aktarıyorum.

4 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
üzerine tuzsuz yer fıstığı

Şerbet 7-8 dakika kaynatılıp ılınması için bir kenara bırakılır.Diğer malzemelerin hepsi çukur bir kaba alınır servis kaşığı ile yoğurt sulandırılmadan karıştırılır.Yağlı tepsiye dökülüp üzerine fıstıklar dizilir.200 derece fırında kızarana dek pişirilir.Fırından alınınca soğuyana kadar bekletilir sonra üzerine şerbet dökülür.Bir gece dinlendirilip arzuya göre kaymakla servis yapılır.
.

Yorumlar

pelince dedi ki…
Ellerine sağlık şahane gözüküyor....
Sevgiler...
NİLBUTİK PASTA dedi ki…
ellerine sağlık çok nefis olmuş
yeşim dedi ki…
canım eline yüreğine sağlık.beğenmene sevindim.afiyet olsun....sevgilerimle....
ellerine sağlık canım.muhteşem görünüyor.sevgilerimle...
Adsız dedi ki…
Bir tatlı tutkunu olarak bayıldım görüntüye.Ellerine sağlık canım.sevgiler..
Adsız dedi ki…
Bu tatlıya bayılırım. Osmaniyede de süper yapar bunu tatlıcılar. Sizinki de tam kıvamında görünüyor, ellerinize sağlık, sevgiler.
Adsız dedi ki…
çok severim

ellerine sağlık
sevgilerr
Adsız dedi ki…
Cok sevdigim bir tatlidir ve ben de hazirlar gibi olmasini istedigimden bu tarifi mutlaka denemeliyim, ellerine saglik canim.
Adsız dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
MELTEM dedi ki…
ellerinize sağlık......sevgilerimlee..
Adsız dedi ki…
merhaba ..tatlı soğuk oluyo, ılık şerbeti çekmesi biraz zor gibi geldi bana.denemek istiyorum.en kısa zamanda yanıtlayabilirseniz sevinirim.ben tarifin sahibi yeşim hanıma mesaj gönderemiyorum.siz denemiş biri olarak yanıtlarmısınız.teşekkürler.sevilay
PINAR dedi ki…
şerbeti çekiyor hiç şüpheniz olmasın.şimdiden afiyet olsun size :)

Popüler Yayınlar