MAYALI EL AÇMASI BÖREK

Hamur açma konusunda pek yetenekli değilim,ama bu börekler süper :) Tariflerine güvendiğim ve beğenerek denediğim Sevgili Yeşim'e (Yetur) bir kez daha teşekkür ederek tarifi aynen aktarıyorum :
.
1 bardak süt
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 paket instant maya
tuz
un
.
Bu malzemeler ile orta yumuşaklıkta hamur yoğurulur.6 bezeye ayırılır. Her beze un ile açılabildiği kadar ince açılır,sonra üzerine 1 kaşık sıvı yağ gezdirilir.Yufka yine ortadan 2 ye kesilir.Kesilen yere harç boylu boyunca yayılır.Rulo olarak sarılır, U şeklinde yağlı tepsiye koyulur.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış oldukça sıcak fırında pişirilir.
.
*** dilerseniz aynı hamuru yine bezelere bölün az un ile açın üzerine haşhaş ezmesi sürün.Rulo yapıp kendi etrafında döndürün.Haşhaşlı çörekleriniz hazır :)
.

7 kişi demiş ki::

pembe tatlar dedi ki...

Herikisinide görüntüsü süper..
Ellerine sağlık canım:))

yeşim dedi ki...

inanılmaz güzelll

ellerine sağlık
sevgilerr

yeşim dedi ki...

inanılmaz güzelll

ellerine sağlık
sevgilerr

pelin'ce dedi ki...

Hamur açma konusunda bende kötüyüm :) ama seninkiler şahane olmuş,beş çayı için bir tanecik alıyorum:)
Ellerine sağlık..

Sevgiler..

defneylebirlikte dedi ki...

PINARCIĞIM MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

Hatice dedi ki...

hamur açma konusunda ben de aynıyım, ama senin börekler harika görünüyor. Kolay açılabilen bir hamurmu, şekil verdikten sonra mayası için bekletiliyormu?
sevgiler...

ashure dedi ki...

Vallahi siz beni bitireceksiniz hanimlar ya:((( afiyet olsun... Kenya'dan selamlar

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB