HALLEY PASTA

Çoook lezzetli,bereketli bir pasta bu...Tadı ve görünümü "ülker halley"i andırdığı için sanırım bu ismi almış.Tarif sevgili Pelin'den. Fakat dediğim gibi çok bereketli olduğu için Hatice'nin (Semaver) önerisine uyarak yarım ölçü yaptım. Aşağıdaki ölçüler mini fırın için.
.
Kek:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket vanilya
.

Ara krema:

1/2 litre süt
7 çorba kaşığı un
1 yumurta
6 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
.

Sosu:

1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
.

Üzeri için: Hindistan cevizi

.

Kek için yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ilave ederek iyice çırpın. Sıvı yağı, sütü ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 175º C de pişirin.

.

Sosu için şeker, kakao ve sütü karıştırın. Kek soğuyunca su bardağıyla yuvarlaklar kesin veya bıçakla karelere bölün ve her tarafını sosa bulayarak buzdolabında 2 saat bekletin.

.

Bu arada kremayı hazırlayın. Tencerede un, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırın. Sütü ilave edip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelip üzeri göz göz olana kadar pişirin. Altını kapatıp labne peynirini ilave edin ve mikserle karıştırın.

.

Buzdolabında soğuttuğunuz sosa bulanmış keklerinizi bıçakla enlemesine ikiye bölün ve aralarına hazırladığınız kremayı sürün. Pastacıkları hindistan cevizine bulayıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.

Yorumlar

Pembe Tatlar dedi ki…
Ewt görmüştüm bu pastayı arkadaşlarda not aldım ama bir türlü kısmet olmadı yapmak bak aklıma düştü:))
Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...
Banu dedi ki…
Merhabalar, bende sevgili pembe tatlar gibi gordum ,not aldim ve bir turlu basina gecip yapamadim.Sizinkide Hatice(semaver)ninki gibi cok lezzetli gorunuyor, ellerinize saglik..
Sevgiler...
yeşim dedi ki…
eline sağlık canım çok güzel görünüyor.iyi hafta sonları...
made in funda dedi ki…
gerçekten de nefis görünüyor.eline sağlık canım...

Popüler Yayınlar