KAYISI TATLISI

Arkadaşım Güner'in kayısı tatlısı...Çok hafif ve lezzetli bir tatlı.Osmanlı mutfağından.
Aslı kaymakla yapılıyor ama krem şantili olan da çok lezzetli.Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarına yakışacak bir tatlı.Arkadaşıma bir kez de burdan "ellerine sağlık" diyorum.
.
1/2 kg kuru kayısı
1-1,5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre)
3-4 damla limon suyu
200 gr kaymak ya da 1 poşet krem şanti (1 su bardağı soğuk sütle çırpılır)
1 çay bardağı toz antepfıstığı

.

Kuru kayısılar yıkanıp, üzerlerini örtecek kadar su eklenir ve bir gece bekletilir.Ertesi gün kayısılar süzülmeden üzerine şeker ilave edilerek kendi suyu ile kaynatılır.Şerbet pişince, indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkılır.Kayısılar soğuyunca, ortaları kesilip aralarına kaymak veya krem şanti doldurulur.Kayısıların ağız kısımları toz antepfıstığına bulanır,buzdolabında dinlendirilip sevis yapılır.

Yorumlar

Pınarcığım arkadaşının ellerine sağlıkçok leziz görünüyorlar.afiyetler olsun canım.sevgilerimle...
Pembe Tatlar dedi ki…
Pınarcığım ne fis gözüküyor canım eellerine sağlık...
NEŞELİ GÜNLER dedi ki…
ne güzel bir tatlıymış bu üstelik çok zahmetli degil ellerine sağlık
made in funda dedi ki…
süper görünüyor süper..ellerine sağlık canım...
LEMAN dedi ki…
görüntu mukemmel vallahı malatya kayısısı aldım yol üstunde oyy yapayım bende
Unknown dedi ki…
nefis görünüyor hem sağlıklı hem geleneksel hem de çok şık ellerinize sağlık
balböcükleri dedi ki…
cnm blogun çok güzel.gezip nefis yemekleri görünce hemen eklemeliyim dedim.tatlı çok güzel görünüyor.kenarlarını toz fıstığa bulasak süper olur.ellerine sağlık
Kardeş BLoglar dedi ki…
Merhaba
Güzel BLogunuzu sitemizde tanıttık
İyi BLoglamalar Kolay gelsin

Sitemiz : http://kardesbloglar.blogspot.com

Popüler Yayınlar