ÇİKOLATA SOSLU PARFE
İşte tam yaz günlerine yakışan bir tatlı. Serin serin ve lezzetli...Yapılışı tamamen size kalmış,Sabit malzeme olarak krem şanti ve bisküvi var.Evdeki malzemelere göre istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.Mevsim meyvelerinden de ekleyebilirsiniz.
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
1/2 paket petibör bisküvi
1 paket Mavi-Yeşil kayısı lifli bisküvi
5-6 adet kuru incir
5-6 adet kuru kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 avuç kuru meyve
fındık ya da ceviz kırığı
damla çikolata
2 adet k-bar
2 su bardağı süt
1/2 paket petibör bisküvi
1 paket Mavi-Yeşil kayısı lifli bisküvi
5-6 adet kuru incir
5-6 adet kuru kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 avuç kuru meyve
fındık ya da ceviz kırığı
damla çikolata
2 adet k-bar
üstüne
1 paket çikolata sosu (1/2 lt sütle pişirilip soğutulmuş)
1 paket çikolata sosu (1/2 lt sütle pişirilip soğutulmuş)
Kuru incir,kuru kayısı ve kuru üzümler ılık suda 15-20 dakika kadar bekletilir. 2 poşet krem şanti 2 bardak sütle çırpılır.İçine küçük kırılmış bisküviler ve diğer malzemelerin tümü eklenir,iyice karıştırılır. Streç filmle kaplanmış bir kaba ya da suyla hafifçe ıslatılmış silikon kek kalıbına bu karışım boşaltılır. Dondurucuda 5-6 saat bekletilir. Tabağa ters çevrilerek çıkartılır.Servis yapılmadan önce üzerine çikolata sosu dökülür.
.
Yorumlar