KROKANLI PASTA
1 adet hazır pasta taban
1 paket Dr. Oetker karamel aromalı pasta kreması + 1,5 su bardağı süt
1 poşet krem şanti + 1 su bardağı süt
Islatmak için
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker
Krokan
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış fındık ya da tuzsuz badem
1 çay kaşığı margarin
süslemek için
damla çikolata
rende çikolata
kiraz şekerlemesi
file fındık
Öncelikle krokan hazırlanır.1 su bardağı şeker ve 1 çay kaşığı margarin bir tavaya alınır,şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar karıştırılır. Fındıklar eriyen şekere eklenip iyice karıştırılır ve yağlı kağıt üzerine serilir. Hazırlanan krokan soğuyunca küçük parçalara ayrılır. Nescafeli sütle pandispanyanın katları ıslatılır.Karamel aromalı pasta kreması tarifine göre hazırlanır. (ben margarin kullanmadım)Pandispanyanın ilk katına hazırlanan krema sürülür. 2-3 yemek kaşığı üst süsleme için ayrılır.Kremanın üzerine krokan ve damla çikolata serpilir, diğer pandispanya katı kapatılır. Krem şanti hazırlanıp pastanın üzeri ve yanları sıvanır. Ayrılan karamelli krema, krema torbasına doldurulup pastanın üstüne süslemeler yapılır.Yanları file fındıkla kaplanır.Buzdolabında birkaç saat bekletilip servis yapılır.
Yorumlar
SEVGİLER..
Sevgiler güzelim
Canan