KURU KAYISI HOŞAFI

Ramazanın yaklaştığı bu günlerde iftar sofralarında iyi gider diye düşündüm :)

30 kadar kuru kayısı (200-250 gr)
1 su bardağı şeker
2 lt su
2 yemek kaşığı limon suyu
4-5 adet karanfil

Öncelikle kuru kayısılar ılık suda yarım saat kadar bekletilir,yıkanır.Yıkanmış kayısılar bir tencereye alınır ve su ilave edilerek kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Şeker ve karanfiller eklenip ve 5 dakika kadar daha kaynatılır.En son limon suyu eklenir, karıştırılır Buzdolabında soğutulur.

1 kişi demiş ki::

müjgan güvenç dedi ki...

hımm...soğuk soğuk ne güzel olur, eline sağlık canım

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB