PEYNİRLİ BURMA ÇÖREK

2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
2 bardak ılık su
1 paket instant maya
1 cay bardağı sıvı yağ
aldigi kadar un
tuz

açmak için nişasta

İçi:
beyaz peynir
200 gr erimiş margarin

Üstüne :
1 yumurta sarısı
susam

Öncelikle hamur için olan tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur ve üzeri kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır.Margarin eritilip soğutulur. Mayalanan hamur beş bezeye ayrılır, un ve nişasta serpilerek merdane ile açılır.Açılan yufkanın üzerine eritilmiş yağ gezdirilir,peynir serpilir.Tek tek diğer yufkalar da açılıp yağ sürülür,peynir serpilir,tüm yufkalar üst üste konur.Beş kat olan yufka rulo şeklinde sarılır çekilerek uzatılır ve ortadan ikiye kesilir.Kesilen rulo tekrar el yardımı ile uzatılır,iki parmak genisliginde kesilir.Kesilen parçaların iki ucu ters yönde bükülür.Yağlanmış tepsiye dizilir,üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Yorumlar

Hamurişinde çok beceriklisin galiba.İmreneyim de başıma gelsin:)
Unknown dedi ki…
NEFİS GÖRÜNÜYOR KAHVALTI VE MİSAFİR MENÜSÜ İÇİN HARİKA BİR TARİF. ELLERİNE SAĞLIK BEN HAMUR İŞİNE ASLA HAYIR DİYEMEM...
Pınarcığım ellerine sağlık.nefis görünüyor çörekler.sevgilerimle...
Unknown dedi ki…
Ellrine sağlık pınarcığım çörekler harika görünüyor.afiyet şeker olsun...
Mutfak Havlusu dedi ki…
Vişne kompostosuyla nefis olur:)
Pembe Tatlar dedi ki…
Hımm ramazanın yaklaştığı şu günlerde sahur için nefis bir tarif ellerine sağlık canım...
Ilker Erdem dedi ki…
Canim bunlar ne kadar guzel gorunuyor boyle. Inan fotografi gorur gormez tarifi aldim. Sevgiler

Popüler Yayınlar