KABAKLI-PEYNİRLİ BÖREK

.
4 yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
2 kabak
3 yumurta
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
.
Kabaklar rendelenip suyu iyice sıkılır,beyaz peynir rendesi ve ince kıyılmış derotu ve maydanozla karıştırılarak iç hazırlanır.2 yufka buruşturularak tepsiye yayılır.Üzerine kabaklı-peynirli iç yayılır.Diğer 2 yufka da buruşturularak üzerine kapatılır.Keskin bir bıçakla dilimlenir.Yumurta-maden suyu-sıvı yağ karışımı üzerine dökülür.1-2 saat buzdolabında dilendirilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

1 kişi demiş ki::

serpil akbaşoğlu dedi ki...

bloğunuz çok güzel tarifleriniz de çok güzel ve anlaşılır,sık sık ziyaret edicem,tebrikler...

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB