TAVUK ŞİNİTSEL & ÇILGIN PATATESLER

Tavuk şinitsel tariflerinde genellikle yumurta kullanılıyor.Ama ben yumurtalı bize ağır geldiği için tercih etmiyorum.Benim tarifim oldukça basit :)
.
1 tavuk göğsü (ince parçalara ayrılmış)
1 su bardağı süt
kekik
karabiber
köri
kimyon
sarmısak tozu ya da 2 diş dövülmüş sarmısak
.
mısır unu ya da galeta unu
.
Tavuklar süt-baharat karışımında 5-6 saat bekletilir.(çok aceleniz varsa 15 dakika :) ) Mısır ununa ya da galeta ununa bulanarak az yağda arkalı önlü kızartılır.
.
Gelelim çılgın patateslere...Tarif Acemi Aşçı'dan,aynen aktarıyorum:

Taze patates (Orta boy olmalı)
Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Taze Biberiye ya da maydanoz

Patatesleri iyice yıkayıp fırçalayın ve kurulayın. (kabuklarını soymayın)
Çorba kaşığının üzerine yerleştirip, keskin bir bıçakla 4-5 mm kalınlığında dilimleyin. (Kaşık üzerinde dilimleme sebebi, bıçağın kaşığa değdiği yere kadar kesme yapabilmek. Yani, patatesi bölmeden dilimlemek. Böylelikle piştiğinde yelpaze gibi açılmasını sağlamak.)
Çok ince dilimlediğiniz sarımsakları, patates dilimleri arasına yerleştirin. (Her dilim arasına gerek yok, bir kaç tane yeterli)
Mutfak fırçası yardımıyla, patatesleri ve aralarını zeytinyağı ile yağlayın.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp bir fırın kabına alın.
Dilim aralarına taze biberiyeleri yerleştirip, fırına verin.
30 dakika civarında çılgın patatesler sunuma hazır olacaktır. (benimkiler biraz daha kalın olduğundan pişmeleri 45-50 dakikayı buldu)
.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
canım ellerıne sağlık çok güzel görünüyor afiyet olsun sevgiler...
Meleğin Dünyası dedi ki…
Çılgın patatesleri deneyeceğim güzel görünüyorlar.Ellerinize sağlık...
Büşra dedi ki…
Her ikiside harika gözüküyor.Ellerinize sağlık hocam.Kucak dolusu sevgilerimle
made in funda dedi ki…
patatesler gerçekten de çılgınmış.denemeli mutlaka.ellerine sağlık canım..

Popüler Yayınlar