ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA


Yazın en çok sevdiğimiz ve en çok tükettiğimiz sebzelerin başında barbunya geliyor.Kış için de barbunyaları ayıklayıp derin dondurucuya attım.
.
1 kg taze barbunya
1 büyük kuru soğan
2 adet sivri biber
1 domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı şeker
zeytinyağı,tuz
.
Barbunyalar ayıklanıp yıkanır.Düdüklü tencereye zeytinyağı konup kızdırılır,içine rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsaklar eklenip kavrulur.İnce doğranmış yeşil biber,küp küp doğranmış domates,salçalar, tuz ve şeker ilave edilir.1-2 dakika çevrilir.Barbunyalar da eklenip barbunyaların üzerini 2 parmak geçecek kadar su konur. Düdüklü tencerenin mandalı indirildikten sonra 15 dakika pişirilir.Ilık servis yapılır.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Pınarcım ellerine sağlık çok severim kocaman öpüyorum...
Çok seviyorum ama pazara çıkmadığım için bulamıyorum.Ellerine sağlık:)
Unknown dedi ki…
Eline sağlık arkadasım afiyet olsun sevgiler..
made in funda dedi ki…
ben de çok severim canım...eline sağlık..

Popüler Yayınlar