PROFİTEROL

Profiterollerin yapılışı ekler pastayla aynı.Tek fark şekillendirirken minik toplar yapıyoruz. Profiterollerin sönmemesi için piştikten sonra hemen fırından çıkarmıyoruz,ılındıktan sonra fırından alıyoruz.Altlarından delip içlerine bol krema dolduruyoruz.Servis yapacağımıza yakın önceden hazırlayıp buzdolabında soğuttuğumuz çikolata sosunu döküyoruz. Daha önce dökersek profiteroller yumuşar.
Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata profiterollerin üzerinde katılaşıp donacağı için daha güzel sonuç veriyor.

Yorumlar

Canan dedi ki…
Ya şu topların güzelliğine bir bakın. Ellerine sağlık canım. Vallahi çok lezzetli görünüyor.

Sevgilerimle
Canan
eldivenlerim dedi ki…
muhteşem bir görüntü, ellerine sağlık arkadaşım....
Disalce dedi ki…
ellerine sağlık...

sevmeyen varmıdır..:)

nefis görünüyor..
ANNEMİNELİ dedi ki…
Çok güzel görünüyor.Ellerinize saglık.Sevgilerrrr.....
Pembe Tatlar dedi ki…
Hımm bayılırım canım ellerine sağlık....
mutfaktakizaman dedi ki…
hmmm nefis elelrine saglik canim...
Adsız dedi ki…
ya 200 derecede kaç dakika pişiyorlar acaba pişerkendemi hiç kapağını açmıyacağız fırının yardımcı olursanız sevinirim iyi günler
PINAR dedi ki…
200 derecede 15 dakika yeterli olur,fırının kapağını hafifçe aralayabilirsiniz.

Popüler Yayınlar