BAL KABAĞI PASTASI

Sürprizleri sever misiniz? Ben bayılırım,bugün son dersten çıktığımızda çok güzel bir sürprizle karşılaştık. Ferda Abla'nın kızı Mine bize bu nefis pastayı yapıp göndermişti. Nasıl güzel bir lezzetti anlatamam. Mine'ye "ellerine sağlık... " deyip tarifi aynen aktarıyorum :
.
1,5 kg bal kabağı
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 paket pötibör bisküvi
1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz içi
1 adet sade pasta taban
1 kutu (2 poşet) krem şanti
2,5 su bardağı süt
gıda boyası
süslemek için meyve
.
Üzerindeki tarife göre krem şantiyi 2 su bardağı sütle hazırlayıp dolapta soğumaya bırakın.
Renklendirmek için gıda boyası kullanabilirsiniz.
Bal kabağını doğrayıp tencereye yerleştirin. Her kata toz şeker serpin. Bal kabakları
yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-45 dk pişirin. Saldığı suyu süzebilir ya da kaynatarak buharlaştırabilirsiniz.
(Pastanın üst yüzeyini oluşturacağından çok yumuşak olmaması gerekiyor.)
Diğer yandan pasta tabanın üst katını elinizle iyice ufalayın ve bisküvileri de un haline gelene
kadar ezin. (mutfak robotuyla daha pratik oluyor.)
Ceviz, ufalanmış kek ve bisküvileri suyunu çektirip püre haline getirdiğiniz balkabağıyla karıştırın.
Bu karışım soğuyunca pasta tabanın kalan alt katını sütle ıslatın ve hazırladığınız harcı üzerine küresel bir şekilde sıvayın. Gevşek olmaması için iyice sıkıştırın.
Bir krema sıkma torbasıyla krem şantiyi pastanın üzerine küçük küçük sıkın.
.
NOT: Sert bir harç elde etmek için daha çok bisküvi ve ceviz eklenebilir.
.
Afiyet, şeker, bal olsun!..

Yorumlar

made in funda dedi ki…
şanslıymışsınız canım..yapanın ellerine sağlık..
dilek inci dedi ki…
ayyy ne kadar güzel bir görüntü bu böyle...minenin ellerine sağlık,size de afiyet olsun canım ,öpüyorum :)
Adsız dedi ki…
yapanin ellerine saglik sizlere de afiyet olsun
gercektende cok sIK bir pasta

www.yenitadlar.blogcu.com
HÜLYA dedi ki…
böyle süprize can kurban... afiyetler olsun canım
mine dedi ki…
Pınar Ablacım pastacığıma bloğunda yer ayırdığın için teşekkürler. İlk kez ünlü oluyorum;)
Beğenen herkeslere de ayrıca teşekkürler.

Popüler Yayınlar