BEŞAMEL SOSLU- MANTARLI ISPANAK


.
1/2 kg ıspanak
250 gr mantar
1 soğan
zeytinyağı
tuz,pul biber
.
Beşamel sos:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz.
.
Kaşar peyniri rendesi

Ispanaklar yıkanıp doğranır.Zeytinyağında rondodan geçirilmiş kuru saoğan ve ıspanaklar kavrulur.Yıkanıp dilimlenmiş mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salıp hafif çekene kadar pişirilir.Tuz ve pul biber eklenir. Bu arada beşamel sos için bir tencerde tereyağ eritilip un hafif sararana kadar kavrulur.Yavaş yavaş süt eklenir.Ispanak ve mantarlar borcama alınır.Üzerine beşamel sos dökülür.Kaşar rendesi serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
.

Yorumlar

Popüler Yayınlar