FIRINDA ÇİPURA

Hafta sonları genellikle balık yemeye ve yedirmeye çalışıyorum :) Çipurayı genellikle ızgarada yaparım,bu kez değişiklik yapıp fırında denedim,sonuç oldukça lezzetliydi...
.
3 adet çipura
2 soğan
2-3 patates
tane karabiber
defne yaprağı
1 limon
zeytinyağı
tuz
.
Temizlenmiş çipuralar yıkanır,suları süzülür.Patates ve soğanlar halka halka doğranır. Fırın tepsini yağlanır. Patateslerin ve soğanların yarısı tepsiye dizilir.Üzerine hafif tuzlanmış balıklar dizilir. Kalan patates ve soğanlar, dilimlenmiş limon, tane karabiber, defne yapraklarını balıkların üzerine yayılır. 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir. (ben yağ koymadım,balıklar epeyce yağlıydı) Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kaplanır. Önceden ısınmış 200 C fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Son 15 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açılır.)
.

6 kişi demiş ki::

pembe tatlar dedi ki...

Bu mübareğin her hali güzel:))

Canan dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor. Ellerin dert görmesin. Yanında bir de turşu. Oooooh değmeyin keyfinize:)

Öptüm canım,
Canan

Hilal dedi ki...

bayılırım balığa, ellerine sağlık, çok güzel kızarmış....

Eylem dedi ki...

kendim için olmasada oglum için deneyecegim.ellerine saglık.

Huriye dedi ki...

Merhabalar, mmm bayilirim ellerine saglik...sevgiler.

otomatikkepce dedi ki...

Bende fırında balık yaparken patates koyarım balığın yağıyla çok lezzetli oluyor
elinize sağlık
hülya

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Related Posts with Thumbnails

+++

 

©2009 Lezzet Pınarı | by TNB