MANTAR SOTE

Et yemeklerinin yanında çok iyi giden mantar sote...Kolay ve lezzetli...Yani tam bize göre :)
.
400-500 gr kültür mantarı
2-3 adet sivri yeşil biber
1 soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
.
Mantarlar yıkanıp doğranır,kararmamaları için limonlu suda bekletilir.Zeytinyağında soğan,dövülmüş sarımsaklar,ince doğranmış yeşil biberler kavrulur.Mantarlar ilave edilir.Suyunu salıp çekince küp küp doğranmış domatesler eklenir.2-3 dakika pişirilir.Baharatlar ve tuzu ilave edilir.Arzu edilirse kaşar rendesi serpilip kapağı kapatılır.Et ve tavuk yemekleriyle birlikte servis yapılır.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
bayılrım mantara ve her türlü yemegine.ellerine saglık.
Pembe Tatlar dedi ki…
Hım yemede yanında yat :)))

Popüler Yayınlar